Новини
5 Березня 2020
1 101

В Україні новий прем’єр-міністр – Денис Шмигаль

4 березня було змінено склад Кабінету міністрів, у ньому залишилося декілька членів попереднього уряду

Верховна Рада України ввечері в середу, 4 березня, призначила прем’єр-міністром України Дениса Шмигаля, який до цього обіймав посаду віцепрем’єра, міністра розвитку громад і територій України. За відповідне рішення проголосував 291 народний депутат.

Серед основних задач на найближчий час, Денис Шмигаль під час свого виступу в Раді, назвав перегляд бюджету, особливо щодо пенсій, врегулювання питання зарплат чиновників, погашення заборгованостей перед шахтарями та питання загрози коронавірусу, а також продовження роботи над завершенням війни на Донбасі та поверненням анексованого Криму.

Крім того було змінено склад Кабінету міністрів України. Однак у ньому залишаться декілька членів попереднього уряду Олексія Гончарука: міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр інфраструктури Владислав Криклій та міністр юстиції Денис Малюська.

У свою чергу Володимир Зеленський запропонував Андрія Тарана на посаду міністра оборони, що було підтримано 285 нардепами. А також Дмитра Кулебу на посаду міністра закордонних справ, за призначення якого проголосували 288 депутатів.

Склад Кабінету міністрів України Дениса Шмигаля:

Вадим Пристайко – віцепрем’єр з питань євроінтеграції;

Олексій Резніков – віцепрем’єр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій;

Михайло Федоров – віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації;

Арсен Аваков – міністр внутрішніх справ;

Сергій Бессараб – міністр у справах ветеранів;

Вадим Гутцайт – міністр молоді та спорту;

Ілля Ємець – міністр охорони здоров’я;

Владислав Криклій – міністр інфраструктури;

Марина Лазебна – міністр соціальної політики;

Денис Малюська – міністр юстиції;

Олег Немчінов – міністр Кабінету міністрів;

Ігор Уманський – міністр фінансів;

Олексій Чернишов – міністр розвитку громад і територій.

Міністерства, які не отримали нових міністрів, матимуть старих у ролі виконуючих обов’язків. Це міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, міністерство енергетики, міністерство культури й міністерство освіти та науки.

До речі, деякі міністерства, які об’єднали за прем’єрства Олексія Гончарука, будуть знову роз’єднані – міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, від якого відділять агропромислову галузь, а також міністерство культури, молоді та спорту.

Нагадаємо, 4 березня, Верховна Рада України на позачерговому засіданні парламенту звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра. За відповідний проєкт постанови проголосувало 353 депутати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram