Новини
2 Листопада 2022
551

В Україні імпортного “Коньяку” більше не буде

Наша держава припиняє імпорт продукції з таким маркуванням

 

Завершився перехідний період, відведений для заміни географічної назви Cognac/Коньяк на продукції, що не відповідає технічним умовам для цього найменування, повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

“З 1 листопада цього року припиняється імпорт до України іноземної продукції з етикетками “Cognac”/”Коньяк”, що не відповідає технічним умовам для цього найменування, відповідно до Угоди про Асоціацію між ЄС та Україною”, — йдеться в повідомленні.

У Мінагрополітики нагадали, що Угода про Асоціацію між Україною і Європейським Союзом, що вступила в дію 1 вересня 2017 року, передбачає взаємний захист певної кількості географічних зазначень (ГЗ), серед яких “Коньяк”, в Україні.

24 січня 2022 року, внаслідок прийняття нових нормативних актів, що включають захист ГЗ, найменування “Cognac” було включене до митного реєстру, що є обов’язковою умовою для введення в дію захисту ГЗ “Cognac” на території України. До 31 жовтня діяв перехідний період, запроваджений для того, аби імпортери змогли змінити етикетки на своїй продукції, що не відповідає цьому ГЗ.

У міністерстві наголошують, що починаючи з 1 листопада 2022 року корпорація “Укрвинпром” спільно з Національним міжпрофесійним бюро коньяку (Франція) є відповідальними за захист ГЗ “Cognac” на території країни і за кордоном, та будуть вживати необхідних заходів проти продукції, імпортованої та представленої під найменуванням “Cognac” та/або “Коньяк”, якщо вони не відповідатимуть технічним умовам, встановленим для ГЗ “Cognac”.

Нагадаємо, Україна повертається до Міжнародної організації виноградарства та виноробства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram