Новини
8 Червня 2021
699

В Україні через три роки з’явиться центр ринків капіталу

Кабмін підписав меморандум з ЄБРР та USAID

Україна планує створити Національну біржу торгівлі капіталом і товарами за три роки з підтримкою Європейського банку реконструкції й розвитку (ЄБРР), Американської торговельної палати в Україні (AmCham) і USAID, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram-каналі за підсумками укладеного із зазначеними сторонами меморандуму про взаєморозуміння у сфері національної біржової торгівлі капіталом і організованих товарних ринків.

“Згідно з домовленостями, у наступні три роки в Україні планується створити інтегрований центр ринків капіталу й товарних ринків — Національну біржу з торгівлі капіталом і товарами (NEXT)”, — зазначив прем’єр. І додав, що меморандум є “новою сторінкою в економічній історії” України.

За його словами, українці отримають нові можливості у вигляді фінансових інструментів для заощадження та інвестування. Своєю чергою, бізнес отримає довгостроковий і дешевший ресурс для розвитку власних підприємств.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів”. Документ, зокрема, викладає у новій редакції закони щодо цінних паперів та фондового ринку, а також товарної біржи.

Як відомо, нa українській фондовій біржі ПФТС з 15 квітня допущено до обігу акції американських техкомпаній Microsoft, AMD, Visa, Tesla, Netflix і Facebook.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram