Новини
28 Квітня 2022
472

В ОП розповіли, де братимуть 600 000 квартир для переселенців

Загальна вартість проєкту разом із викупом квартир — майже 69 мільярдів гривень

За час повномасштабного вторгнення рф понад 2 млн українців стали внутрішньопереміщеними особами. Для них потрібно надати близько 600 тис. квартир.

В Офісі Президента планують закрити цю потребу шляхом викупу вже готового житла та спорудження нового, повідомляє заступник керівника ВП Кирило Тимошенко.

Нове будівництво проходитиме у 15 областях країни та Києві. До кінця року планується збудувати 30 тис. квартир, загальною вартістю 36 млрд грн. У кожному новому будинку буде бомбосховища з окремими входами, будинки будуть від трьох до п’яти поверхів заввишки.

Викуповуватимуть квартири по всій Україні у вже готовому вигляді — з ремонтом, сантехнікою та меблями.

Загальна вартість проєкту разом із викупом квартир — майже 69 млрд грн.

Протягом цього року планується надати понад 53 тис. квартир, це закриє потреби 186 тис. переселенців. Черговість надання квартир буде опрацьована спільно з місцевою владою.

Покупки квартири будуть у власності держави. Щойно буде відбудовано житло постраждалих людей, квартира повертатиметься державі та надаватиметься іншим.

Тим часом Booking розширив список країн, в яких українці можуть проживати безплатно та зі знижками. Знайти житло зі знижкою можна в розділі “Допомога біженцям з України”.

Нагадаємо, За кілька місяців після закінчення війни в Україні ринок нерухомості знайде баланс між попитом і пропозицією. Після цього ціни на “первинці” почнуть рости приблизно на 1% на місяць, річне подорожчання становитиме близько 12%. Такий прогноз висловив фахівець з ринку нерухомості Михайло Артюхов.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram