Новини
4 Серпня 2021
749

В очікуванні вищої оцінки: В Україні працюють експерти ресторанного путівника Michelin

Вони вже побували в Одесі та Києві

Експерти ресторанного путівника Michelin вже працюють в Україні. Найближчим часом оголосять новину щодо рейтингування українських ресторанів, повідомляє Укрінформ. Про це розповів під час свого виступу на форумі “Україна 30. Імідж України” посол України у Франції, постійний представник України при ЮНЕСКО Вадим Омельченко.

“Щодо співпраці з Michelin. Ця історія починалася курйозно, але потім ми кілька разів зустрічалися з керівництвом. В Україні працюють групи експертів Michelin — вони їздили в Одесу, були в Києві, ще в декількох містах. Вони дуже зацікавлені (у співпраці — ред.). Ми сподіваємося, що найближчим часом будуть певні рухи в цьому напрямку”, — сказав Омельченко.

Він зазначив, що Франція є міжнародним гастрономічним майданчиком, де відбувається дуже багато заходів і фестивалів, в яких Україна раніше майже не брала участь.

“Зараз ми це виправляємо. Ми на наступний рік зареєстровані майже на всі кулінарні майданчики, які будуть, починаючи від центрального паризького Village Internacional de la Gastronomie і закінчуючи фестивалями мишленівських шефів у Мужені та Бордо. Сподіваємося, що Україна буде гідно представлена”, — зазначив посол.

Омельченко також повідомив, що представники відомого французького журналу “Вино і гастрономія”, який видається з 1985 року і має велику аудиторію, хочуть відвідати Україну і присвятити нашій країні один із випусків журналу.

Michelin — це найвідоміший і впливовий ресторанний рейтинг, який складають вже понад 100 років. Заклади на основі відгуків анонімних ресторанних критиків отримують оцінку — від однієї до трьох мішленівських зірок.

Поява тих чи інших ресторанів у мішленівському рейтингу зазвичай різко підвищує його престижність і популярність.

Нагадаємо, ресторан ONA став першим веганським закладом у Франції, який отримав зірку Michelin.

Investory News дізналась історію виникнення ресторанного путівника та чому в Україні довгий час не випускається “Червоний гід”. Докладінше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram