Новини
12 Березня 2020
824

В НБУ розповіли про надліквідність банків

Зміни в депозитних портфелях банків не спостерігаються

Банківська система надліквідна, її ліквідність досягає 200 млрд у гривні та $9 млрд у валюті. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на коментар заступника глави Національного банку України (НБУ) Олег Чурій.

“Банківська система сьогодні надліквідна. В цілому ліквідність досягає 200 млрд грн в національній валюті та $9 млрд в іноземній. Цього достатньо, щоб задовольнити попит. Наприклад, попит зняття депозитів, якщо такий буде”, — зазначив Чурій.

“У нас є інструменти, щоб цю ліквідність підтримувати”, — додав він.

“Ми не бачимо ніяких змін в депозитних портфелях банків. Якщо навіть такі процеси почнуться, ми будемо підтримувати банки ліквідністю, якої оперуватимуть комерційні банки”, — прокоментував ситуацію голова НБУ Яків Смолій.

Як писали раніше Investory News, міжнародні резерви України, станом на 1 березня 2020 р., склали $26,623 млрд, що на 1,3% більше показника на початок лютого. З початку року резерви зросли на 5%. Поточний обсяг резервів покриває чотири місяці майбутнього імпорту.

Також, Національний банк України знизив облікову ставку з 11% до 10% річних з 13 березня 2020 р. Регулятор продовжує пом’якшення монетарної політики.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram