Новини
5 Грудня 2022
400

В Microsoft закликали підготуватися до нових російських кібератак взимку

У компанії вважають, що рф посилить свої кібератаки на Україну та її союзників

Росія посилить свої кібератаки задля тиску на джерела військової та політичної підтримки України, зазначив генеральний менеджер центру аналізу цифрових загроз Microsoft Клінт Воттс у своєму блозі. Клієнтам слід готуватися до нових російських кібератак взимку, повідомляє Bloomberg.

“Нещодавня атака російськими військовими розвідниками в Польщі у стилі програми-вимагача, відомої як Prestige, може бути передвісником подальшого поширення росією кібератак за межі кордонів України”, — вважає Воттс.

Разом із ракетними та безпілотними ударами по цивільній інфраструктурі України рф проводить “додаткові” кібератаки на українські та іноземні ланцюги постачання, а також “операції впливу за допомогою кібернетичних засобів”.

Зазначається, що ці зусилля рф мають на меті підірвати політичну підтримку України США, ЄС і НАТО, а також “похитнути впевненість і рішучість українських громадян”.

Уоттс також наголосив, що нині зусилля росії посилити незгоду населення — наприклад, через високі ціни на енергоносії та інфляцію в Європі — мали обмежений вплив, але вони “віщують те, що може стати розширенням тактики протягом наступної зими”.

За його словами, російські оперативники намагаються поширити певні наративи в Інтернеті через пов’язані з державою ЗМІ та облікові записи в соціальних мережах, зокрема намагаються підірвати позиції обраних посадових осіб та демократичні інститути.

Нагадаємо, Японія підтримала обмеження цін на російську нафту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram