Новини
19 Листопада 2019
1 011

В країнах ЄС продаж легкових авто зріс майже на 9%

Минулого місяця найсильніше зростання попиту на машини було зафіксоване в Румунії та Литві

У жовтні 2019 р. ринок легкових автомобілів в Європейському союзі зріс на 8,7% і склав понад 1,1 млн одиниць, йдеться в повідомленні Європейської асоціації виробників автомобілів (ACEA).

За той самий період минулого року після вступу в силу нового стандарту визначення витрати палива для легкових машин і легких комерційних автомобілів (WLTP) показник впав на 7,3%.

Згідно з даними агенції Інтерфакс-Україна, у січні-жовтні поточного року реєстрація нових автомобілів в Європі знизилася на 0,7% — до майже 13 млн. Скорочення було зафіксовано на ринках багатьох країн, проте в Німеччині показник збільшився на 3,4%.

Минулого місяця найсильніше зростання попиту на машини було зафіксоване, зокрема, в Румунії (на 58%) і в Литві (на 45%). Водночас у Німеччині він збільшився на 12,7%, у Франції — на 8,7%, в Італії — на 6,7%, а у Великобританії — впав на 6,7%.

Найбільш істотне підвищення продажів серед компаній в жовтні було відзначено у Volkswagen (+30,8%) і Mazda (+27,9%), в той час як у Jaguar Land Rover і Honda вони скоротилися на 12,8%, у ще одній японській компанії Mitsubishi — на 14,5%.

Нагадаємо, у Китаї вже 16-й місяць поспіль падають продажі автомобілів. При цьому кількість проданих нових енергетичних транспортних засобів (NEV) скорочується четвертий місяць поспіль.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram