Новини
23 Жовтня 2020
1 044

В Італії підприємцям платитимуть за переїзд і відкриття бізнесу

Для розвитку місцевості молодим жителям надаватимуть гранти до $52 тисяч

Рада селища Санто-Стефано-ді-Сессаніо, що знаходиться на південному сході Італії, сподівається залучити нових молодих жителів за допомогою грантів до $52 тис., якщо вони відкриють там бізнес, повідомляє CNBC, з посиланням на проєкт, розроблений місцевою владою для забезпечення “сталого та довгострокового розвитку території”,

У селищі проживає 115 осіб, з яких 41 старше 65 років, а 13 – молодше 20 років.

“Максимальна щомісячна виплата складе €8 тис. протягом трьох років. Місцева рада також передбачила грант з одноразовою максимальною виплатою у €20 тис. для резидентів, які відкриють бізнес в Санто-Стефано. Їм дозволять вносити “номінальну” плату за оренду житла”, – йдеться у повідомленні.

Претендентами на участь у програмі мають бути особи від 18 до 40 років. Це можуть бути жителі інших італійських регіонів з населенням не менше 2 тис. осіб, громадяни ЄС або інших країн з довгостроковою посвідкою на проживання ЄС, виданою на невизначений термін.

“Заявки приймаються до 15 листопада 2020 року”, – зазначається у проєкті.

Підприємці зобов’язані переїхати до Санто-Стефано як мінімум на п’ять років. Їх компанії повинні надавати робочі місця, пріоритетні для регіону. Наприклад, туристичний гід, прибиральник, фахівець з технічного обслуговування, керівник аптеки або фахівець з маркетингу та продажу у сфері громадського харчування.

Нагадаємо, у квітні цього року Forbes назвав країни, яким найкраще вдалося оговтатися від глобальної кризи 2009 року та набути нових мільярдерів

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram