Новини
29 Вересня 2021
1 065

В Італії очікують підвищення тарифів на електрику та газ

З 1 жовтня ціни зростуть на 29,8% і 14,4% відповідно

Італійське Управління з регулювання енергії, мереж і навколишнього середовища (Arera) попередило про підвищення тарифів на світло і газ для стандартної сім’ї з 1 жовтня: ціни зростуть на 29,8% і 14,4% відповідно, пише La Repubblica.

“Надзвичайна динаміка цін на сировину в напрямку історичних максимумів і високі ставки на дозвіл на викиди CO2 призвели б до збільшення більше ніж на 45% рахунку за електроенергію і більш ніж на 30% рахунку за газ”, — йдеться в повідомленні, зазначаючи про внесок останніх заходів уряду зі стабілізації тарифів.

Раніше міністр з екологічного переходу Роберто Чінголані попереджав, що рахунки на світло для італійців з жовтня можуть зрости на 40%.

На минулому тижні Рада міністрів Італії виділила понад €3 млрд на стримування зростання цін в енергосекторі: бонуси, субсидії та знижки торкнуться понад 3 млн сімей — багатодітних або з низьким достатком, які отримують допомогу, або з членами сім’ї, які мають серйозні порушення здоров’я. Також із 6 млн малих підприємств на четвертий квартал знімаються витрати, пов’язані з використанням енергосистем, а ПДВ на постачання газу буде знижено вдвічі до 5%.

“У 2021 році щорічні витрати на електроенергію для стандартної сім’ї становитимуть близько €631 з ростом у 30% проти 2020 року, що відповідає збільшенню приблизно на €145 на рік”, — роблять висновок в Arera.

Тим часом Київська міська державна адміністрація розглядає можливість інвестування у видобуток українського природного газу, який КП “Київтеплоенерго” буде використовувати для виробництва теплової енергії для споживачів міста.

Нагадаємо, ціни на газ на ф’ючерсному ринку Європи на відкритті торгів вперше в історії перевищили $1000 за 1 тис. м³. Останні тижні вартість палива злетіла більш ніж у півтора раза.

Раніше Investory News писали, що час, коли природний газ був дешевим, минув. Попит на колись доступне паливо сильно перевищив пропозицію і призвів до стрибка цін у всьому світі. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram