Новини
13 Червня 2021
782

В Індійському океані з’явиться “сміттєвий курорт”

Архітектори запропонували незвичайний спосіб утилізації пластикових відходів

Архітектори з британської студії Margot Krasojević придумали відмінний спосіб боротьби зі сміттям, який накопичується у Світовому океані: він буде використаний для створення плавучого курорту.

Штучний острів, який отримав назву Recycled Ocean Plastic Resort, буде розташований в Індійському океані, в районі австралійської Території Кокосових островів (Кілінг).

Автор проєкту Марго Красоєвіч описує свій задум так: “Готель являє собою легку натяжну конструкцію, схожу на вітрила, які можна натягнути на гнучкий каркас з вуглецевого волокна. Фундамент буде складним, і нам потрібно щось, що дозволить його закріпити”.

“Суша” буде складатися з мішків, заповнених переробленим пластиком, зібраним в океані. Мішки будуть з’єднані за допомогою сітки із синтетичного каучуку. Цей матеріал зможе реагувати на зміни рівня океану: під час його підйому він буде вбирати воду, а після закінчення паводку повертати її назад. Така система зробить острів більш стійким, створить бар’єр і допоможе запобігати повені.

Острів буде кріпитися до дна спеціально розробленою якірною системою за аналогією з нафтовими платформами. Також буде висаджено безліч мангрових дерев, які не тільки прикрасять ландшафт, а й гармонійно вплетуться у конструкцію, зміцнюючи її.

Проєкт фінансується однією з гірничодобувних компаній ПАР, яка хоче зробити свій внесок в екологію. Планується, що перших гостей курорт прийме у 2025 році.

Розмір острова не повідомляється: архітектор не виключає, що він буде “рости”, оскільки “будівельного матеріалу” в океані з кожним днем ​​стає все більше.

Нагадаємо, згідно з рейтингом Європейського агентства з навколишнього середовища на купальний сезон 2020 року, Кіпр отримав вищу оцінку (100%) за відмінну якість води в 112 місцях для купання на всьому острові.

А от як необхідно готуватися до мандрівки, якщо ти справжній борець за екологію. Докладніше за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram