Новини
21 Квітня 2020
1 111

В цьому році іноземні туристи не зможуть відпочити в Іспанії

Відвідувати країну можна буде не раніше літа 2021 року

Іноземні туристи не зможуть відпочити в Іспанії цього літа у зв’язку з пандемією коронавірусу. Про це повідомила іспанська преса з посиланням на заяви представників уряду і туристичної індустрії, повідомляє Deutsche Welle.

Такі дані підтвердили в провідній професійній організації підприємців, які обслуговують галузь, — Exceltur. Експерти організації вважають, що іноземці зможуть повернутися на іспанські пляжі не раніше літа 2021 р.

Так, міністр праці Іспанії Йоланда Діас заявила ще 17 квітня, що урядовий план поетапного відновлення тимчасово зупиненої через пандемію економічної діяльності не передбачає відкриття туристичної галузі для іноземців раніше кінця поточного року. Діас обіцяла допомогу співробітникам галузі, які залишилися без роботи.

Як пише видання, іноземний туризм, так звана “індустрія сонця і пляжу”, — головна галузь іспанської економіки. Минулого року в країні відпочило майже 84 млн іноземців. Exceltur зазначає, що втрати через відсутність зарубіжної клієнтури в майбутньому літньому сезоні складуть не менше €90 млрд ($97,5 млрд).

За даними на ранок 21 квітня в Іспанії виявили вже 200 210 випадків коронавірусу, 20 852 з них виявилися летальними.

Нагадаємо, уряд Іспанії в травні почне виплати грошової допомоги тим, хто постав перед серйозними труднощами через кризу. Конкретна сума не відома, але на минулому тижні чиновники обговорювали цифру в €500.

Investory News раніше писали, як жінки-лідери деяких країн успішно долають пандемію. Журналісти звернули увагу, що найкраще справляються з новим вірусом країни, які очолюють жінки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram