Новини
7 Лютого 2021
807

В Англії відкриють перший у світі аеропорт для летючих авто та дронів

Будівництвом аеропорту під назвою Air-One займеться компанія Urban Air Port

Аеропорт буде побудований в місті Ковентрі в центральній частині Англії. Як зазначають в Urban Air Port, це місто було обрано, оскільки в ньому традиційно сильна аерокосмічна промисловість.

Мініатюрний аеропорт з’явиться біля стадіону Ricoh Arena в північній частині міста. Поруч знаходиться велика транспортна магістраль, торгово-офісний комплекс і залізнична станція.

Спорудження планується вуглецево-нейтральним. Всі використовувані літальні апарати — електричні, а енергію для власних потреб і зарядки Мультикоптер Air-One отримає від сонячних батарей.

Як уточнюють в Urban Air Port, крім дронів, Air-One призначений для літаків вертикального зльоту і посадки, зокрема для летючих таксі eVTOL. Ці таксі були недавно презентовані компанією Rolls-Royce.

Проект Urban-Air Port вибрали в рамках державної програми, спрямованої на розробку летючих і нових повітряних транспортних засобів з нульовим рівнем викидів. Він виграв грант обсягом $1,65 млн.

“За підтримки уряду Великої Британії та Hyundai Motor Group ми створимо перший у світі повністю функціональний аеропорт. Ви не можете зійти з поїзда або сісти в поїзд, якщо не дійдете до залізничного вокзалу, тому підтримка наземної інфраструктури є ключовим моментом”, — робить висновок виконавчий директор Urban Air-Port Ріки Сандхі.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради 278 голосами підтримали в першому читанні законопроект №3716 про зміни до Повітряного кодексу в частині регулювання використання безпілотних повітряних суден.

Раніше Investory News писали про можливості сучасних дронів та значущість їх у підприємництві. З матеріалом можна ознайомитися за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram