Новини
31 Серпня 2022
564

В Албанії заарештували засновника турецької криптобіржі Thodex

Йому загрожує до 40,5 тисяч років ув’язнення

Генерального директора криптовалютної біржі Thodex Фарука Фатіха Озера заарештували у Влері (Албанія), повідомляє Міністерство внутрішніх справ Туреччини.

Він розшукувався за червоним повідомленням Інтерполу. Особу було підтверджено біометричними результатами. Тепер ініційовано питання екстрадиції Озера до Туреччини.

Озера розшукували через його роль у раптовому припиненні роботи біржі Thodex, внаслідок якого тисячі клієнтів втратили доступ до своїх рахунків.

Криптобіржа Thodex працювала з 2017 року, але раптово припинила торгівлю у квітні 2021 року. Тоді причиною припинення торгів називалися невказані зовнішні інвестиції, які вимагали паузи у роботі протягом 4-5 днів.

На день пізніше Озер заявив, що компанія була змушена припинити торгівлю через кібератаки, але наполягав на тому, що кошти клієнтів у безпеці, і пообіцяв повернути гроші інвесторам найближчим часом. У той же день турецька поліція затримала 62 особи, конфіскувала комп’ютери компанії та заморозила її рахунки.

До цього моменту Озер уже втік до Албанії, а турецький уряд зайнявся питанням його екстрадиції. Щоб знайти його та заарештувати, знадобилося кілька місяців.

У квітні 2021 року з’ясувалося, що перед закриттям Thodex перевела $125 млн у біткойнах на американську біржу Kraken. Компанія з відстеження блокчейну Whitestream заявила, що це була “операція з переведення в готівку”, коли керівники крадуть кошти клієнтів.

Турецька влада вимагає для Озера тюремного ув’язнення терміном до 40564 років.

Як писали раніше Investory News, тисячі криптогаманців Solana спустошили хакери на суму близько $8 мільйонів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram