Новини
7 Серпня 2020
789

Уже не в лідерах: Apple поступилася першим місцем Huawei на ринку смартфонів у Китаї

Жителі країни підтримують вітчизняного виробника, який до того ж вміє працювати у мережах 5G

IPhone американської компанії Apple більше не є найбільшим брендом смартфонів у Китаї. Жителі країни підтримують вітчизняного виробника, який на відміну від iPhone вміє працювати у мережах 5G, повідомляють Ведомости.

Зазначається, що згідно із дослідженням китайського дослідницького агентства QuestMobile, частка користувачів iPhone у Китаї скоротилася у червні 2020 року на 1,9% до 21,6%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

“За цей же період частка користувачів смартфонів Huawei збільшилася на 4,7% до 26,3%, що зробило компанію лідером у Китаї за часткою ринку смартфонів. За даними Statista, у 2019 році загальна кількість користувачів смартфонів у Китаї становила 750 млн осіб, прогноз на 2020 рік – 780 млн”, – йдеться у повідомленні.

Аудиторія Huawei є найбільш відданою виробнику: 51,1% китайських користувачів залишилися з брендом при покупці нового смартфона, у той час як серед користувачів iPhone така частка становить лише 44,7%.

Більше того, 22,4% користувачів iPhone перемикнулися на Huawei. “IPhone здає позиції на китайському ринку, оскільки не відповідає сучасним запитам користувачів: ключовим фактором стала відсутність підтримки 5G. У червні 2020 року у Китаї було вироблено 17,51 млн 5G-смартфонів, що склало 61,2% від загального обсягу вироблених пристроїв, а кількість користувачів мереж 5G перевалила за 100 млн”, – зазначає видання.

За словами аналітика в галузі телекомунікацій Сян Ліга, Huawei зайняла провідну позицію на ринку, тому що пропонує широкий спектр моделей сучасних смартфонів з підтримкою 5G за привабливою ціною. “Багато користувачів перейшли на Huawei, щоб мати доступ до 5G-мережі”, – наголошує він.

Крім того, деякі функції iPhone недоступні або нецікаві китайським користувачам. Наприклад, сервіси iTunes Movies і Apple Arcade не підтримуються в країні. За словами Бена Томпсона, автора розсилки й однойменного подкасту про технології Stratechery, додаток iMessage менш популярний, ніж WeChat, за допомогою якого можна не тільки відправляти повідомлення та здійснювати відеодзвінки, а й переглядати товари та оплачувати покупки, дивитися новини, обмінюватися візитками, замовляти таксі, записуватися до лікаря та навіть підтверджувати свою особистість.

Ще однією причиною втрати лідерства iPhone, на думку аналітиків, могла стати торгова війна США та Китаю. Сполучені Штати, а слідом за ними й Великобританія заборонила використання обладнання Huawei у створенні інфраструктури мереж 5G.

За словами Сян Ліга, багато покупців смартфонів вважають це несправедливим і хочуть підтримати китайських виробників.

Однак iPhone залишається смартфоном, що купується найбільше у певної аудиторії: за даними QuestMobile, понад половина всіх користувачів смартфона – люди 41-45 років, які проживають у містах Китаю з найвищим рівнем життя (наприклад, у Пекіні та Шанхаї). Середній вік користувачів Huawei – від 25 до 40 років.

Додається, що Apple може розпочати випуск 5G-смартфонів у два етапи, повідомляє Forbes з посиланням на джерела в компанії. На першому етапі підтримку мереж 5G отримають моделі iPhone 12 Max і iPhone 12 Pro, а на другому – iPhone 12 й iPhone 12 Max Pro. Але терміни компанія ще не оголошувала.

“Apple навряд чи зможе наздогнати Huawei, яка вважається експертом в області 5G-технологій. Її смартфони вже наповнили ринок”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за III квартал 2020 фінансового року, що завершився 27 червня, виторг компанії Apple збільшився на 11%, у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, до $59,7 млрд. На міжнародні продажі припало 60% квартального виторгу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram