Новини
3 Лютого 2021
540

Уряд змінив порядок видачі держсубвенції місцевим бюджетам

Головним розпорядником коштів стане Мінфін, а не Міністерство розвитку громад і територій

Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів України у середу, 3 лютого, змінив порядок та умови надання місцевим бюджетам субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку, повідомляє пресслужба Кабміну.

У проєкті постанови зазначається, що уряд виключив з порядку надання субвенції пункти про те, що кошти спрямовуються у першу чергу на боротьбу з коронавірусом.

Своєю чергою прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну нагадав, що у Державному бюджеті на 2021 рік на субвенцію місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток передбачено 6 млрд грн.

За його словами ці кошти можна спрямувати на будівництво та реконструкцію соціальної інфраструктури, купівлю медичного обладнання або комунального транспорту.

“Кошти можна буде витрачати на проєкти з енергоефективності та енергозбереження, на природоохоронні та екологічні проєкти, також на інші цілі, які сприятимуть розвитку громад і підвищенню комфорту та безпеки наших громадян”, — зазначив він.

Крім того, згідно з документом, головним розпорядником коштів даної субвенції буде Міністерство фінансів, а не Міністерство розвитку громад і територій.

Раніше Investory News писали, що з держбюджету-2020 не використали понад 67 млрд грн. Найбільше не виконали план МОЗ та Мінсоцполітики.

Нагадаємо, у січні держбюджет перевиконано на 6,5%. Найбільше — у надходженнях з податку на додану вартість.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram