Новини
14 Травня 2020
883

Уряд затвердив перелік інвестиційних програм та проєктів на 4,87 мільярда гривень

Нерозподілений залишок – близько 30 мільйонів, буде спрямовано на  фінансування Всеукраїнського громадського бюджету

Кабінет міністрів України затвердив перелік з 461 інвестиційної програми та проєктів регіонального розвитку, які фінансуватимуться за рахунок Державного фонду регіонального розвитку (ГФРР) у 2020 році, про це йдеться у повідомленні Міністерства розвитку громад і територій.

Як зазначив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, відповідні зміни були рекомендовані на засіданні Комісії, утвореної Мінрегіоном для оцінки та відбору програм і проєктів, запропонованих обласними та Київською міською державними адміністраціями, яке відбулось 6 травня.

“Таким чином ми розподілили 4,87 млрд грн з ДФРР на реалізацію 461 проєкту регіонального розвитку в областях та Києві. Це сприятиме підвищенню рівня доступності до якісних соціальних, освітніх, медичних послуг та розвитку інфраструктури в регіонах”, – зазначив він.

У міністерстві додали, що нерозподілений залишок, передбаченого регіонам обсягу ДФРР, становить близько 30 млн грн, який планують спрямувати на фінансування Всеукраїнського громадського бюджету.

Нагадаємо, у середу 13 травня, Кабмін відзвітувався про кошти з Фонду боротьби з COVID-19. Так, 9,7 млрд грн із 65 млрд, спрямували на пенсійну реформу, 6 млрд грн отримали фонди, які допомагатимуть безробітним, ще 1,6 млрд грн спрямовані для допомоги на дітей, батьки-підприємці яких втратили дохід.

Крім того Верховна Рада України прийняла закон про збір та облік єдиного соціального внеску (щодо усунення дискримінації по колу платників, законопроєкт №2166), який звільняє від сплати ЄСВ фізосіб-підприємців пенсійного віку і самозайнятих у сфері науки, літератури, культури та медицини.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram