Новини
18 Серпня 2021
603

Уряд затвердив фінплан “Енергоатому” на цей рік з чистим прибутком 1,5 мільярда гривень

За рік дохід компанії повинен становити 56 мільярдів гривень

Кабінет Міністрів України (КМУ) на засіданні 18 серпня затвердив фінансовий план “Енергоатому” на 2021 рік, згідно з яким прибуток НАЕК очікується на рівні 1,52 млрд грн, йдеться в пояснювальній записці до документа на сайті уряду.

Згідно з документом, за рік дохід компанії повинен становити 56 млрд грн. Компанія також повинна буде направити 11,54 млрд грн на капітальні інвестиції. Чисті виплати до держбюджету від Енергоатому повинні становити 18,62 млрд грн.

НАЕК “Енергоатом” — оператор усіх чотирьох українських АЕС (Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Південноукраїнська). Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт. Також використовує два гідроагрегати Ташлицької ГАЕС (302 МВт) і два агрегати Олександрівської ГЕС (11,5 МВт).

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила за основу проєкт закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж”. Рішення сприятиме розвитку та поліпшенню інвестпривабливості країни.

Як відомо, оператора “Укренерго”, а також “Магістральні газопроводи України” та “Оператор ринку” передали під управління Міненерго.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram