Новини
14 Лютого 2022
538

Уряд виділяє 16,6 мільярда гривень для забезпечення авіасполучення з України

Це рішення дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень

Кабінет міністрів України (КМУ) ухвалив рішення виділити 16,6 млрд грн для забезпечення безпеки польотів в Україні для страхових і лізингових компаній. Про це повідомляє у своєму Telegram-каналі прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Рішення уряд ухвалив 13 лютого на позачерговому засіданні.

“Затвердили зміни до використання коштів Резервного фонду державного бюджету, а також виділили кошти для забезпечення безпеки польотів в Україні для страхових та лізингових компаній. Це рішення дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень та гарантувати повернення в Україну наших громадян, які зараз перебувають за кордоном”, — написав він.

Як додав у своєму Telegram-каналі представник Кабінету міністрів у парламенті Тарас Мельничук, ці кошти уряд спрямував через скорочення обсягу видатків на обслуговування державного боргу.

Кошти буде виділено Міністерству інфраструктури для забезпечення безпеки польотів на території України у період з 14 лютого до врегулювання зовнішньополітичних загроз шляхом розміщення цих коштів на рахунку умовного зберігання міністерства.

Також Мінінфраструктури доручено затвердити перелік повітряних суден, на які поширюється надання відповідних державних гарантій.

“Після врегулювання та нормалізації зовнішньополітичних загроз невикористані кошти будуть спрямовані на відновлення бюджетних призначень за програмою “Резервний фонд” із подальшим направленням на обслуговування державного боргу”, — написав він.

Раніше стало відомо, що українська авіакомпанія SkyUp припиняє продаж авіаквитків на 14-16 лютого.

“Таке рішення пов’язане з підвищеними ризиками початку бойових дій. Відповідно власники повітряних суден — лізингодавці — вимагають якнайшвидшого повернення літаків на територію ЄС”, — пояснили в SkyUp.

Раніше, цього ж дня, нардеп Олексій Гончаренко заявив, що міністр інфраструктури Олександр Кубраков проводить нараду щодо можливого призупинення повітряного сполучення в Україні. Також, за словами Гончаренка, ймовірно, із завтрашнього дня (14 лютого — Ред.) з 16:00 за Києвом повітряний рух в Україні може бути припинено.

Джерела ЗМІ повідомили, що на початку наступного тижня низка великих міжнародних страховиків може відмовитися покривати страхові випадки авіакомпаній під час польотів у повітряному просторі України. Такий розвиток подій означатиме фактичну зупинку рейсів іноземних авіакомпаній до країни, а також загрожуватиме блокуванням та українським перевізникам.

13 лютого у Міністерстві інфраструктури України заявили, що небо над Україною залишається відкритим, держава працює над запобіганням ризикам для авіаперевізників.

Як писали раніше Investory News, цієї зими європейські авіакомпанії літають на майже порожніх пасажирських літаках, щоб зберегти за собою злітно-посадкові місця в аеропортах під час низького попиту на поїздки. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram