Новини
27 Серпня 2020
1 046

Уряд схвалив перелік об’єктів, заборонених до приватизації

У державній власності залишиться й одне з головних космічних підприємств країни — “Південмаш”

Міністерство економіки України розробило законопроект, яким визначило перелік об’єктів, заборонених до приватизації. В першу чергу це підприємства, що забезпечують енергетичну незалежність і обороноздатність держави, а також підприємства, діяльність яких має важливе значення для суспільства, повідомляє Укрінформ.

При цьому в статутних капіталах таких підприємств частка корпоративних прав, що належать державі, не може бути менше ніж 50% плюс одна акція.

“Таких об’єктів дев’ять. Перелік господарських товариств у статутних капіталах частка корпоративних прав, що належать державі 100%, таких об’єктів 74. Перелік об’єктів культури спорту і лісового господарства, що не підлягають приватизації, таких об’єктів 474. А також перелік державних підприємств, які не підлягають приватизації, але можуть бути перетворені в господарські товариства, таких об’єктів 102 “, — зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook заявив, що уряд пропонує залишити в управлінні держави приблизно 600 об’єктів.

За його словами, при складанні цього переліку Мінекономіки керувалося оцінкою ступеня важливості таких підприємств. Серед таких об’єктів: “Нафтогаз”, “Енергоатом”, “Укренерго”, “Укргідроенерго”, “Укрзалізниця” та “Укрпошта”.

Також у державній власності залишиться й одне з головних космічних підприємств країни — Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова.

За словами Шмигаля, за дорученням президента був затверджений порядок погашення заборгованості понад 300 млн грн “Південмашу”. Це борги як по зарплаті працівникам, так і зі сплати податків і зборів.

Як раніше писали Investory News, уряд передав на приватизацію 339 держпідприємств Фонду держмайна. Серед цих підприємств — жодне не є стратегічним і не виконує унікальну сервісну функцію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram