Новини
15 Листопада 2021
645

Уряд США заборонив Intel розширювати виробництво у Китаї

Компанія лише хотіла розв’язати проблему світового дефіциту напівпровідників

Адміністрація президента США Джо Байдена відкинула плани американської Intel щодо розширення виробництва в Китаї, пише Bloomberg з посиланням на джерела. Компанія стверджує, що хотіла в такий спосіб розв’язати проблему світового дефіциту напівпровідників.

Intel планувала розпочати виробництво напівпровідникових пластин у місті Ченду у 2022 році. При цьому компанія запросила підтримку у розширенні розробок і виробництва у США, пише агенція.

Компанія відправила запит про будівництво виробництва в КНР до Білого Дому кілька тижнів тому, проте адміністрація Байдена виступила категорично проти з міркувань безпеки.

Зараз США домагаються перенесення виробництва ключових компонентів у середину країни. Пропозиція Intel не відповідала стратегії держави, уточнює видання.

Intel прямо не визнала відмову уряду США, компанія залишається відкритою і до інших рішень, які допоможуть задовольнити світовий попит на чипи, повідомили Intel у заяві, яку цитує Bloomberg.

Наразі компанія, поряд з іншими виробниками чипів, очікує, коли законопроєкт про фінансування досліджень і виробництва мікросхем усередині країни вийде з Палати представників. Конгрес збирається виділити на заходи підтримки $52 млрд. Поки що законопроєкт ще не ухвалений.

Як писали раніше Investory News, 2021 року світовий ринок автомобілів вже втратив понад 7 млн машин через дефіцит мікрочипів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram