Новини
15 Січня 2020
2 230

Уряд Росії йде у відставку

Але буде виконувати обов’язки до формування нового кабінету міністрів

Фото: Dmitry Astakhov/POOL

У посланні Федеральним зборам, в середу, 15 січня, президент РФ Володимир Путін запропонував внести ряд змін до Конституції. Зокрема, передати повноваження із затвердження глави уряду і міністрів від президента до Держдуми, повідомляє Meduza.

Через деякий час після послання стало відомо, що уряд на чолі з Дмитром Медведєвим подав у відставку.

“Ці зміни, коли вони будуть прийняті, цілком ймовірно, і це буде зроблено після обговорення, внесуть суттєві зміни не тільки в цілий ряд статей конституції, але й в цілому в баланс влади, влади виконавчої, влади законодавчої, влади судової”, — сказав прем’єр-міністр Дмитро Медведєв під час зустрічі кабінету міністрів з президентом Володимиром Путіним.

“У цьому контексті очевидно, що ми, як уряд Російської Федерації, повинні надати президенту нашої країни можливість приймати всі необхідні рішення. І в цих умовах, я вважаю, що було правильним відповідно до статті 117 Конституції РФ, щоб уряд Російської Федерації в нинішньому складі подав у відставку”, — додав він.

Російський лідер подякував уряду Медведєва за роботу і доручив виконувати свої обов’язки до формування нового складу кабінету міністрів. За словами Путіна, він задоволений результатами, які були досягнуті.

Президент Росії заявив про плани ввести посаду заступника голови Ради безпеки та запропонувати цю посаду Медведєву.

Нинішній уряд під головуванням Медведєва був сформований 18 травня 2018 р. У цьому складі — 10 заступників голови уряду, зокрема один перший віце-прем’єр, і 22 міністерства.

Нагадаємо, Федеральний суд Швейцарії відхилив апеляцію Росії на рішення арбітражу в Женеві, згідно з яким РФ повинна виплатити понад $80 млн як компенсацію за збитки в результаті анексії Криму РФ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram