Новини
16 Січня 2020
829

Уряд Німеччини заплатить €40 мільярдів компенсації за відмову від ТЕС на бурому вугіллі

Плани є частиною заходів, спрямованих на скорочення викидів парникових газів у найбільшій економіці Європи

Уряд Німеччини погодився на компенсацію близько €40 млрд ($45 млрд) постраждалим регіонам, робітникам і компаніям в рамках планів припинити використання бурого вугілля на електростанціях до 2038 р., повідомляє Reuters.

Плани є частиною заходів, спрямованих на скорочення викидів парникових газів у найбільшій економіці Європи до 2030 р. до 55% від їх рівня з 1990 р. Буре вугілля вважається найбільш забруднювальним видом вугілля, почасти тому, що його низький вміст тепла означає, що його потрібно спалювати більше.

В угоді, досягнутій в ході нічних переговорів, які тривали до самого ранку, уряд погодився виплатити до €14 млрд ($15,63 млрд) допомоги потерпілим штатам Бранденбург, Північний Рейн-Вестфалія, Саксонія та Саксонія-Ангальт до 2038 р.

Федеральний уряд прийме подальші заходи на суму до €26 млрд ($29,03 млрд), щоб допомогти регіонам до 2038 р.

Енергетичні компанії, які конкурують на міжнародному рівні, матимуть право на щорічні субсидії з 2023 р. для відшкодування більших витрат на електроенергію, викликаних відмовою від вугілля. Деталі щодо цих субсидій поки невідомі.

Комунальні підприємства, що закривають вугільні електростанції у 2020 рр., відповідно до узгодженого плану поетапної відмови від вугілля, будуть компенсовані загальною сумою в €4,35 млрд ($4,86 ​​млрд).

Два урядових джерела повідомили Reuters, що Берлін планує виплатити другій за величиною енергетичній компанії країни RWE близько €2,6 млрд ($2,9 млрд) компенсації за закриття вугільних станцій.

Гірничодобувна компанія Mibrag, що належить чеської енергетичної групи EPH, ймовірно, отримає компенсацію в розмірі €1,75 млрд ($1,95 млрд).

Промислова асоціація BDI розкритикувала угоду, заявивши, що компанії сподівалися на додаткову допомогу, щоб впоратися зі збільшеними витратами на електроенергію.

Закон про вихід з вугільної енергетики, ймовірно, буде представлений на розгляд парламенту 29 січня. У ньому вказується, що останній вугільний завод повинен бути закритий до 2038 р.

Очікується, що подробиці щодо графіку виведення з експлуатації вугільних електростанцій і компенсації будуть оприлюднені після переговорів з комунальними службами.

Німеччина є найбільшим у світі виробником бурого вугілля і забезпечує близько 19% електроенергії країни.

Раніше Investory News писали про Топ-20 об’єктів, які викидають найбільше забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram