Новини
12 Березня 2022
801

Уряд дозволив продавати імпортні продукти без маркування українською мовою

Постачання імпортованих харчових продуктів і кормів в умовах воєнного стану мають бути стабільними

Кабінет мінстрів України (КМУ) дозволив продавати імпортні продукти та корми без маркування українською мовою, йдеться у постанові №234 від 9 березня.

“Ми робимо все, щоб постачання імпортованих харчових продуктів і кормів в умовах воєнного стану були стабільними. Від цього залежить насамперед баланс харчових продуктів, виробництво м’ясо-молочної продукції та продовольча безпека держави. Ліквідували бюрократичні перепони, які в умовах війни гальмують ввіз імпортних продуктів”, — зазначив міністр агрополітики Роман Лещенко.

Відповідно до постанови, оператори ринку харчових продуктів, оператори ринку кормів можуть здійснювати реалізацію харчових продуктів на митній території України, інформація про які викладена мовою, відмінною від державної.

Крім цього, маркування харчових продуктів і кормів, які ввозяться (пересилаються) на митну територію України як гуманітарна допомога, може бути викладене мовою, відмінною від державної.

“У разі закриття потужностей внаслідок воєнних (бойових) дій оператори ринку можуть використовувати залишки пакування або тари для харчових продуктів і кормів за призначенням на інших потужностях, які виробляють аналогічні харчові продукти та корми”, — додав Лещенко.

Нагадаємо, Україна на період дії воєнного стану доручила обласним військовим адміністраціям разом з Нацполіцією, Держпродспживслужбою і Держлікслужбою забезпечити контроль за встановленням роздрібними продавцями цін на низку товарів, зокрема на борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупу гречану, крупу вівсяну. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram