Новини
3 Вересня 2020
811

Unilever витратить $1 мільярд, щоб припинити виробляти засоби для чищення з нафти

Компанія планує знизити вуглецевий слід до 2030 року

Фото: Philippe Wojazer

Один зі світових лідерів на ринку побутової хімії Unilever витратить €1 млрд ($1,2 млрд), щоб допомогти постачальникам впровадити технології, що виключають використання викопного палива до 2030 р. Така можливість технічно була доступна протягом десятиліть, але її вартість залишалася “непомірно високою”, пише Bloomberg.

Компанія Unilever перша в секторі побутової хімії інвестувала велику суму в заміну нафти в ланцюжку виробництва. Серед альтернатив викопного палива — дерево, мікробна ферментація і навіть перероблений вуглець.

У червні Unilever заявила, що скоротить вуглецеві викиди до 2030 р. Оскільки 30% річних викидів надходить від постачальників, компанія вимагає від них зниження використання викопного палива. Близько 65% відходів Unilever припадає на споживачів, компанія не поставила цілі з їх скорочення. Щорічно Unilever виробляє близько 100 млн тонн викидів CO2.

Глава дослідницької групи Unilever Іан Хауелл розповів, що робота з виключення викопного палива з виробництва миючих засобів почалася у 2018 р. До цього Хауелл вважав виробництво побутової хімії з альтернативних джерел “невигідним і непосильним, тому що природних ресурсів недостатньо для такого переходу”.

У процесі пошуків альтернатив нафти Unilever розробила “вуглецеву веселку”. Пурпуровим кольором позначено вуглець, що видобувається з атмосфери та промислових підприємств, синім — морські джерела, зеленим — рослинні джерела, сірим — вторинний пластик, а чорним — викопне паливо.

Завдання команди Хауелла — переобладнати підприємства Unilever, щоб вони могли використовувати ці альтернативні джерела. $1,2 млрд підуть на дослідження, впровадження технологій і роботу з постачальниками. До 2030 р. компанія планує позбавитися від використання “чорного” вуглецю.

Нещодавно Timberland повідомила, що до 2030 р. не просто знизить вуглецевий слід, а почне позитивно впливати на екологію. Бренд прагне до замкнутого циклу виробництва та співпраці з фермерами, практикуючими регенеративне сільське господарство.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram