Новини
24 Травня 2021
804

Уникаючи конфлікту: Авіакомпанії почали облітати територію Білорусі

Це сталося після примусової посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську

Щонайменше два рейси авіакомпанії AirBaltic полетіли в обхід повітряного простору Білорусі після інциденту з примусовою посадкою в аеропорту Мінська рейсу Ryanair Афіни-Вільнюс з білоруським опозиційним блогером Романом Протасевичем на борту, пише білоруське “Єврорадіо”.

Зі скриншотів FlightRadar, які додає “Єврорадіо”, можна бачити, що рейс з Риги до Одеси обійшов територію Білорусі над Литвою і Польщею, а з Риги на Тбілісі — рушив через повітряний простір Росії.

У неділю Білорусь підняла винищувачі, щоб посадити в Мінську літак Ryanair, яким з Афін до Вільнюса прямував засновник опозиційного Телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич. Літак повернули до Мінська за команди білоруських диспетчерів через повідомлення про мінування, всупереч тому, що відстань до Вільнюса була значно менше. Після посадки літака Романа та його дівчину затримали.

Протасевичу на батьківщині загрожує смертна кара.

Ця подія викликала різку реакцію світу. ЄС попередив Білорусь про наслідки через посаджений в Мінську літак і планує обговорити це питання на рівні керівників блоку.

Авіакомпанія Ryanair в заяві після приземлення літака в Вільнюсі не згадала ключові обставини інциденту і заявила, що летіти до Мінська було ближче, ніж до Вільнюса, що не відповідає дійсності, пише Українська правда.

Як писали раніше Investory News, минулого року у Білорусі чотири дні тривали проблеми з інтернетом. Відключення коштувало країні близько $50 млн на день. Багато хто впевнений, що блокуваннями керувала сама влада — з метою, зокрема обмежити можливості для узгодження через соціальні мережі акцій протесту незгодних з офіційними результатами голосування у президентських виборах. Докладніше за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram