Новини
8 Листопада 2022
914

Unchain продасть на аукціоні мем “жінка кричить на кота”

Частину грошей спрямують на допомогу українським дітям

Є меми-одноднівки, які швидко набридають і втрачають свою актуальність, а є ті, які лишаються з нами надовго і з роками стають тільки краще. Мем “жінка кричить на кота”/Woman Yelling at a Cat безумовно належить до другої категорії й незабаром охочі зможуть отримати у свою колекцію цей легендарний мем як NFT на аукціоні, який проведе український гуманітарний фонд Unchain.Fund.

Unchain проводить аукціон, але не є власником мему — свою частку від продажу (25%) фонд обіцяє повним обсягом перерахувати на допомогу українським сім’ям з дітьми, які постраждали внаслідок російських ракетних ударів. Інші 75% розділять між собою Тейлор Армстронг, сім’я кота Смадж та українське агентство Zlodei, яке взяло на себе організацію.

Аукціон відбудеться в Лос-Анджелесі 18 листопада — захід розпочнеться о 13:00 за нью-йоркським часом (о 6:00 за київським часом), а його відвідувачі матимуть змогу сфотографуватися зі знаменитою Жінкою та Котом, на якого вона кричить.

Мем “Жінка кричить на кота” поєднує дві окремі картинки: спочатку з’явився кадр із зіркою телешоу “Справжні домогосподарки Беверлі-Хіллз” Тейлор Армстронг. Зображення зі збентеженим котом Смаджем, який сидить за обідньою тарілкою, вперше з’явилося у Tumblr у 2018 році. У 2019-му хтось додумався поєднати ці два зображення, після чого мем набув значної популярності, а у 2020-му він навіть отримав нагороду “Мем року”. Відтоді цим мемом і його численними варіаціями ілюструють чвари та зради.

Unchain Fund — український благодійний фонд, який базується на блокчейн технологіях. З моменту заснування, 24 лютого, Unchain Fund надав гуманітарну допомогу для більш як 400 тис. українців на понад $9,3 млн.

Нагадаємо, Instagram дозволить обраним авторам створювати й продавати NFT.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram