Новини
13 Березня 2022
786

“Укрзалізниця” розвиватиме залізничні переходи з ЄС для збереження експортного потенціалу України

УЗ також закликає бізнес організувати пункти перевантаження вантажів із вагонів

АТ “Укрзалізниця” збільшить мінімум удвічі пропускну спроможність західних залізничних прикордонних переходів із країнами ЄС. Як зазначається у повідомленні в Telegram-каналі УЗ, це дозволить наростити експортні можливості України, зокрема для перевезення аграрної продукції, доки ворог блокує наші основні морські порти.

“По кожному переходу створено робочу групу з працівників “Укрзалізниці” з розробки та реалізації заходів збільшення обсягів перевезень через пункти перетину кордону. Проведено переговори із суміжними залізницями щодо збільшення обсягів перевезень та переговори щодо прискорення митних процедур”, — наголошується в повідомленні.

Також “Укрзалізниця” закликає бізнес організувати пункти перевантаження вантажів із вагонів, що курсують шляхом 1520 мм (ширина колій в Україні), на вагони колії 1435 мм (більшість країн ЄС).

У компанії нагадали, що раніше Україна щорічно експортувала близько 60 млн тонн зернових вантажів, при цьому близько 95% обсягу аграрної продукції експортувалося через морські торговельні порти України.

Проте зараз лише два порти України — Ізмаїл і Рені — можуть перевантажувати вантажі на експорт, але в невеликій кількості.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram