Новини
9 Липня 2021
735

“Укрзалізниця” розмістила п’ятирічні євробонди на $300 мільйонів під 7,9% річних

Кошти підуть на рефінансування наявного боргу для зниження вартості фінансування компанії

Укрзалізниця за результатами зустрічей з інвесторами та прайсингу залучає незабезпечене фінансування обсягом $300 млн шляхом випуску облігацій участі в позиці у форматі Reg S строком на 5 років, йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

За результатами прайсингу ставка дохідності за єврооблігаціями склала 7,875% річних, що є нижчою за купон з випуску облігацій 2019 року. “Інвестори проявили високу зацікавленість у фінансуванні товариства — попит на придбання вдвічі перевищив пропозицію компанії”, — зазначив в.о. голови правління АТ “Укрзалізниця” Іван Юрик.

І додав, що заявки на фінансування отримано від 70 інвесторів, що в основному представляють Велику Британію та Швейцарію.

Кошти, залучені під час випуску, буде направлено на рефінансування наявного боргу з метою зниження вартості фінансування компанії та зменшення навантаження на її ліквідність. “Таким чином, випуск облігацій не призведе до підвищення обсягу кредитного портфеля Укрзалізниці, а виключно знизить заборгованість у короткостроковому періоді, що матиме позитивний вплив на кредитний рейтинг компанії”, — йдеться у повідомленні.

Залучення фінансування організовано спільними лід-менеджерами та букраннерами випуску — провідними міжнародними інвестиційними банками J.P. Morgan та Dragon Capital та за підтримки міністра Інфраструктури України.

Нагадаємо, у травні “Укрзалізниця” отримала 39 млн грн прибутку. Зокрема, доходи збільшено від пасажирських перевезень і пожвавлення відпускного сезону.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram