Новини
5 Червня 2019
787

“Укрзалізниця” планує займатися експортом зерна

Дрібні підприємства у такому випадку матимуть доступ до експортних потужностей

Фото: infoindustria.com.ua

“Укрзалізниця” (УЗ) розглядає можливість розпочати експорт зерна як юридична особа, закуповуючи злакову культуру у фермерів, передає Інтерфакс-Україна.

Як зазначив директор з розвитку “Укрзалізниці” Андрій Рязанцев, у компанії наразі прораховують можливість участі УЗ у закупівлі вантажу та перевезення його на експорт.

“Таким чином, дрібні підприємства будуть забезпечені доступом до експортних потужностей. З іншого боку, для нас це теж цікаво, оскільки ми зможемо додатково залучати ресурси на зовнішньому ринку”, – пояснив він.

Водночас залишається актуальним дефіцит тяги. Директор з розвитку держкомпанії зазначає, що у перевезенні зерна існує велика диспропорція в обсягах перевезення протягом року. “УЗ розглядає можливість наданню переваги тим чи іншим видам перевезень в залежності від сезону, проте, ініціатива повинна виходити від профільних міністерств”, – зазначив він.

Нагадаємо, Україна раніше увійшла до шістки найбільших експортерів пшениці на світовому ринку. У минулому році українські компанії зібрали 19,5 млн т пшениці (з 5 млн га), а сукупний урожай пшениці в Україні (з урахуванням особистих селянських господарств) склав 24,57 млн т. Це на 6% менше, ніж у 2017 році (26,16 млн т).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram