Новини
15 Березня 2021
802

Укрпошта закінчила рік з прибутком у 185 мільйонів гривень

На загальний результат вплинули додаткові витрати через пандемію та карантинні обмеження

За результатами 2020 року АТ “Укрпошта” отримало прибуток обсягом 185 млн грн. Якщо порівнювати з 2016 роком компанія вдвічі збільшила свій дохід. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова компанії Ігор Смілянський.

“З моменту приходу нової команди 2016 року, ми подвоїли дохід з 4,6 млрд грн до 9,2 млрд грн у 2020 році”, — зазначив він. І наголосив, що компанія виплатить близько 3 млрд грн податків і “десятки мільйонів дивідендів після того, як результати будуть підтверджені незалежним аудитором”.

Як зазначається на сайті компанії, минулого року було продемонстровано й збільшення обсягів з основних напрямків діяльності. Зокрема, обсяги посилок збільшилися на 24,7%, дрібних пакетів — 16,5%, платежів — 18,9%, переказів — 13,4%. 2020-го зросли доходи від дрібних пакетів на 47%, посилок — 42%, платежів — 26%.

Також наголошується, що на загальний результат вплинули додаткові непередбачувані витрати через пандемію та карантинні обмеження. Зокрема, 2020 року компанія витратила майже 75 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту та дезінфекторів для працівників.

“Також негативно вплинуло на дохід зменшення пересилання поштової кореспонденції, через тимчасове припинення роботи державних установ та судів під час карантину”, — йдеться у повідомленні.

При цьому левову частину витрат підприємства складає виплата заробітної плати з нарахуваннями співробітникам, що становить 70% від загальних витрат, і 2020 року склала 6,5 млрд грн. “Вона збільшилася на 12% проти 2019 року. З цієї суми понад 80% складають зарплати листонош, операторів та працівників інших виробничих спеціальностей”, — зазначили у компанії.

Минулого року середня заробітна плата співробітників в еквіваленті повної зайнятості зросла на 16% до 8640 грн.

Нагадаємо, за чотири роки Укрпошта на закупівлі через ProZorro заощадила близько 1 млрд грн. Найбільше вдалося зекономити на закупівлі 2,7 тис. POS-терміналів — 8,5 млн грн.

Раніше Investory News писали, що міністр інфраструктури Владислав Криклій підписав з ЄБРР гарантійну угоду про виділення кредиту в €63 млн для АТ “Укрпошта” на оновлення логістичної мережі та реформування сільських відділень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram