Новини
26 Жовтня 2021
640

“Укрпошта” встановить нову фронт-офісну систему: Ціна питання майже €8 мільйонів

У планах також автоматизація роботи пересувних відділень та листонош

“Укрпошта” до кінця 2022 року замінить застаріле програмне забезпечення у стаціонарних відділеннях на нову фронт-офісну систему. Компанія підписала угоду на суму в €7,8 млн з ірландською Escher Group (IRL) Ltd — світовим лідером трансформації поштових операторів, програмне забезпечення (ПЗ) якої працює у понад 30 поштових операторів світу, повідомляє пресслужба “Укрпошти”.

“У межах фінансування за кредитною програмою ЄБРР було проведено тендер на постачання програмного забезпечення для стаціонарних і пересувних відділень поштового зв’язку”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що у компанії також планують повністю автоматизувати роботу пересувних відділень та листонош.

Завдяки угоді у відділеннях запровадять спеціально створену платформу Escher Riposte, що “спростить операції та значно покращить швидкість і якість обслуговування клієнтів”.

“Нове рішення дозволить забезпечити онлайн та офлайн режим роботи із підтримкою надання послуг клієнтам на пристроях з ОС Android. Паралельно із завершенням автоматизації сільських відділень працівники пошти навіть в найменшому населеному пункті перейдуть на електронний документообіг, відмовляться від “паперів” і рахівниць”, — йдеться у повідомленні.

Крім цього, у листонош не буде потреби друкувати додатково форми та бланки перед виходом на маршрут. Також зменшиться до мінімуму кількість інформації, яку необхідно вносити при наданні послуг. “Клієнти зможуть розраховуватися як готівкою, так і банківською карткою, не залежно від каналу та місця обслуговування (навіть у селах)”, — повідомили у пресслужбі.

Як зазначив гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський, компанія на фінішній прямій, аби цифровізувати всі процеси та повністю відмовитися від “папірців” та рахівниць у відділеннях. “Я ставив собі за мету, аби всі процеси в компанії були сучасними й швидкими, щоб наші працівники могли провести будь-яку послугу для клієнта у декілька кліків”, — наголосив він.

І додав, що Escher, з якою укладається угода, є світовим лідером у розробці спеціального програмного забезпечення для поштових адміністрацій. Подібне до програмного забезпечення компанії вони розробляли для пошт Канади, Норвегії, В’єтнаму.

“Єдина, але дуже важлива різниця для України, яка трохи ускладнює завдання для нашого партнера — це необхідна вимога, аби нова система працювала онлайн та офлайн, з інтернетом чи без”, — зазначив Ігор Смілянський.

За його словами, навіть у найвіддаленіших селах, де немає стабільного зв’язку, працівники пересувних відділень зможуть так само проводити усі операції в електронному форматі. “Усі дані потім автоматично завантажаться, коли команда повернеться на точку базування з хорошим інтернет-покриттям”, — наголосив він.

Відповідно до умов угоди, передбачається постачання 43 тис. ліцензій на використання цього ПЗ, а також надання додаткових послуг із технічної підтримки впродовж 4 років та доопрацювання ПЗ у разі потреби.

“Наступним кроком цифровізації Укрпошти буде впровадження CRM-системи, що надасть можливість аналізувати інформацію про споживачів, бачити історію операцій клієнта, якими послугами він найчастіше користується в Укрпошті”, — резюмували в компанії.

Раніше Investory News писали, що “Укрпошта” побудує в Києві сортувальний хаб за $50 млн. Термін експлуатації опорних конструкцій будівлі розрахований не менше ніж на 30 років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram