Новини
16 Листопада 2020
1 030

Укрпошта отримає кредит від ЄБРР на €63 мільйона

Кошти підуть на створення мобільних відділень, сортувальних хабів та розвиток логістичної мережі 

Міністр інфраструктури Владислав Криклій підписав з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) гарантійну угоду про виділення кредиту в €63 млн ($74,6 млн) для АТ “Укрпошти” на оновлення логістичної мережі та реформування сільських відділень. Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці у Telegram.

Зокрема, планується створити три нових автоматизованих сортувальних центри, а також 1,9 тис. мобільних відділень для покриття всіх населених пунктів України.

Також, Укрпошта планує розвивати e-commerce та покращити для цього логістичну інфраструктуру.

ЄБРР буде виділяти кошти у три транші. Останній розміром у €10 млн Укрпошта тримає лише після виконання основних умов за результатами надання перших двох траншів.

“Всього буде залучено €100 млн. Серед них: власні інвестиції, ЄБРР та ЄІБ”, — зазначив Владислав Криклій і додав, що фінансування спрямують на будівництво восьми сортувальних хабів, 62 регіональних депо та розширення автопарку.

Нагадаємо, Укрпошта за результатами дев’яти місяців 2020 р. збільшила прибутковість на 16% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року й отримала 6,5 млрд грн чистого доходу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram