Новини
29 Жовтня 2020
903

“Укрпошта” отримала 6,5 мільярда гривень чистого доходу

Клієнти компанії стали частіше користуватися фінансовими послугами, зокрема онлайн-сервісами

АТ “Укрпошта” за результатами дев’яти місяців 2020 р. збільшила прибутковість на 16% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року й отримала 6,5 млрд грн чистого доходу, повідомляє гендиректор компанії Ігор Смілянський на своїй сторінці в Facebook.

Чистий прибуток компанії за три квартали склав 60,9 млн грн. “Укрпошті” вдалося наростити обсяги та доходи за всіма основними напрямками бізнесу — поштовими, фінансовими й торговими послугами.

На 30% зросли доходи від посилок (послуги Укрпошта “Стандарт”, Укрпошта “Експрес”, SmartBox і міжнародні відправлення ЕМС) шляхом збільшення на 22% обсягів відправлень. Доходи від дрібних пакетів за звітний період виросли на 35%, обсяги — на 14%.

Клієнти “Укрпошти” стали частіше користуватися фінансовими послугами, зокрема онлайн-сервісами. На 11% зросла кількість поштових переказів.

Доходи поштового оператора від прийому платежів збільшилися на 21%. Шляхом оновлення асортименту виріс також дохід від торгівлі (без обліку купівельної вартості товарів) — на 14% у порівнянні з трьома кварталами 2019 р.

Середньомісячна заробітна плата в компанії за дев’ять місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла на 16% і склала 6685 грн. При цьому фонд оплати праці складає 3,8 млрд грн, з яких 80% — це витрати на виробничий персонал.

За цей період компанія сплатила 2,3 млрд грн податків, зборів, внесків і обов’язкових платежів до бюджетів і державних цільових фондів, що на 25% більше, ніж за три квартали минулого року.

Як відомо, Україна цього року зайняла 30-е місце зі 170-ти в рейтингу країн за рівнем розвитку поштових послуг Integrated Index for Postal Development 2020.

Укрпошта, Міністерство інфраструктури та Міністерство цифрової трансформації підписали меморандум про співпрацю, що передбачає спільну роботу над цифровою трансформацією поштового оператора.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram