Новини
15 Травня 2019
972

Укрпошта буде співпрацювати з аеропортами Києва, Львова та Одеси

Аеропорт “Бориспіль” залишиться головним хабом у роботі поштового монополіста України 

Фото: Pixabay

У партнерстві з польським авіаперевізником LOT та турецькими Turkish Airlines Укрпошта збільшила кількість точок вильоту для експорту. Про це повідомляє прес-служба Укрпошти.

Вже стартували відвантаження з аеропортів “Київ” ім. Ігоря Сікорського, “Одеса” та “Львів” ім. Данила Галицького. Саме ці аеропорти, після “Бориспіль” (61%), є найбільшими за пасажиропотоком в Україні: “Київ” – 14%,  “Львів” – 8%, “Одеса” – 7%.

За повідомленням прес-служби, реалізація проекту тривала майже півроку. Для його запуску компанія у своїй системі змінила модель збору та сортування пошти, відпрацювала нові технологічні процеси з регіональними митницями, підписала договори з аеропортами та провела нові тендери з авіалініями.

За даними Укрпошти, у 2018 році імпортно-експортні операції компанії складали близько 11,6% всього авіаційного поштово-вантажного трафіку аеропортів країни, а з урахуванням транзитних операцій – 13,9%.

“Укрпошта хотіла б ще більше нарощувати свої логістичні потужності. Відтепер, замість одного аеропорту, обслуговувати експортні відправлення будуть чотири. Це дасть змогу покращити якість доставки, скоротити строки надходження відправлень та мінімізувати ризики затримок під час пікових навантажень, наприклад, різдвяних свят. Регіональні аеропорти отримають нові додаткові можливості для розширення бізнесу, збільшення кількості рейсів”, – зазначив перший заступник генерального директора з операційної діяльності Олександр Перцовський.

Як зазначають у компанії, “Бориспіль” залишається ключовим аеропортом в роботі Укрпошти, він надає можливість щодня забезпечувати від 32 до 47 рейсів з експортними відправленнями. Тож, на операційному об’єкті Укрпошти в Борисполі розпочались будівельні роботи з розширення пропускної здатності. Водночас на Київському митному посту ММПО (місце міжнародного поштового обміну) вже заплановано резонування та розширення площ митної зони.

Нагадаємо, у 2018 р. Укрпошта обробила 34,4 млн міжнародних імпортних та експортних відправлень, що майже на 45% більше, ніж у 2017 році. А загалом доходи компанії від міжнародних операцій зросли на 37%, повідомляє прес-центр Міністерства інфраструктури України.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram