Новини
13 Жовтня 2020
1 040

“Укроборонпром” виготовив продукції на 21 мільярд гривень

За три квартали поточного року обсяг виготовленої продукції державного концерну збільшився майже вдвічі

За дев’ять місяців 2020 р. підприємства “Укроборонпрому” виготовили озброєння та військової техніки, а також надали послуг з їх ремонту та обслуговування, на 21,8 млрд грн, повідомляє прес-служба Концерну.

Зазначається, що це на 1,1 млрд грн більше, ніж за аналогічний період минулого року — 20,7 млрд грн відповідно.

Таким чином, обсяг виробництва озброєння та військової техніки підприємствами Концерну за три квартали поточного року склав 105% у порівнянні з 2019 р.

Обсяг виготовленої продукції (послуг) підприємств бронетанкової галузі збільшився майже вдвічі у порівнянні з аналогічним періодом 2019 р. і склав 4,6 млрд грн (2,7 млрд грн у 2019 р.).

“Збільшення обсягів виготовленої продукції та наданих послуг спостерігається й на підприємствах радіолокації, радіозв’язку та спеціального приладобудування, а також суднобудівних та судноремонтних підприємствах”, — йдеться у повідомленні.

Так, за підсумками трьох кварталів 2020 р., підприємства “Укроборонпрому” виготовили продукції та надали послуг на 1,9 млрд грн (1,8 млрд грн у 2019 р.) та 2,5 млрд грн відповідно (2,1 млрд грн у 2019 р.).

При цьому, обсяг виготовлення ОВТ та ремонтів авіа- та суднобудівних підприємств концерну, високоточної зброї та боєприпасів у поточному році, всупереч карантинним обмеженням та пізньої контрактації, залишаються на рівні аналогічного періоду минулого року.

Також за дев’ять місяців 2020 р. підприємства виконали 101% плану поточного року з виготовлення та ремонтів озброєння та військової техніки.

“Державне оборонне замовлення підприємства також виконують в повному обсязі: за підсумками трьох кварталів цього року виконано 100% плану з ремонту ОВТ та 98% плану з модернізації або виготовлення нового ОВТ”, — додали у прес-службі.

Як відомо, підприємства державного концерну “Укроборонпром” заощадили на держзакупівлі через систему ProZorro 500 млн грн у 2019-2020 рр. Приблизно стільки ж усі підприємства Концерну витрачають на електроенергію в рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram