Новини
16 Вересня 2021
643

Укроборонпром підписав угоду з Babcock, яка має досвід у кораблебудуванні

Документом передбачена спільна реалізація українських військово-морських проєктів

Державний концерн “Укроборонпром” підписав угоду про співпрацю з міжнародною групою компаній Babcock International щодо розвитку Військово-морських сил ЗСУ, повідомляє пресслужба “Укроборонпрому”.

Документом передбачена спільна реалізація українських військово-морських проєктів у межах програми розширення можливостей Військово-морських сил Збройних сил України.

“Розраховую, що реалізація підписаної угоди дозволить значно посилити спроможності та бойовий потенціал українського флоту, а наша співпраця стане драйвером відновлення суднобудівної галузі України”, — зазначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Зазначається, що підписання даної угоди також сприятиме ефективному виконанню тристороннього Меморандуму щодо реалізації програми UNCEP, підписаного Міністерством оборони України, урядом Великої Британії та компанією Babcock, в якому остання виступає як основний промисловий партнер.

Babcock International — міжнародна група компаній, яка працює у сфері оборонної та аерокосмічної промисловості й безпеки. Вона має значний досвід реалізації широкомасштабних проєктів у сфері військового кораблебудування.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні до 2035 року планують реалізувати велику програму з розвитку військово-морського флоту. Серед іншого, планується почати розвиток військово-морських баз.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram