Новини
17 Грудня 2021
769

“Укргазвидобування” запустило на Скиданівському родовищі свердловину

Вона забезпечує видобуток 200 000 кубометрів газу на добу

АТ “Укргазвидобування” ввело в експлуатацію на Скиданівському родовищі надглибоку свердловину завглибшки 6,3 тис. м, що забезпечує видобуток 200 тис. куб. м газу на добу, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на пресреліз компанії.

“Укргазвидобування” відкрило Скиданівське родовище у Полтавській області у 2019 році. Попередньо оцінена ресурсна база родовища становить понад 2,7 млрд куб. м газу. На ділянці проведено сучасні 3D-сейсмічні дослідження, за результатами яких виконується програма розвідки нового родовища.

За словами директора дивізіону “Нафтогаз Розвідка та Видобуток” Олександра Романюка, компанія робить особливий фокус на розвідці нових ділянок і грінфілдів, оскільки нові запаси є перспективними для нарощування видобутку вуглеводнів.

“Для розвідки компанія використовує сучасні способи аналізу даних і моделювання покладів. Ця програма вже дає результати. На початку грудня ми відкрили нове Моспанівське родовище. Зараз вже під’єднали до УКПГ (установка комплексної підготовки газу — Ред.) нову високодебітну розвідувальну свердловину на Скидані, що недавно відкрилася”, — розповів Романюк.

Він зазначив, що “Укргазвидобування”, паралельно з роботою на традиційних грінфілдах, продовжує працювати над великими стратегічними проєктами у Чорному морі, на Юзівській площі, ділянках УРП.

Як нагадує агенція, АТ “Укргазвидобування” (УГВ), 100% якого належить НАК “Нафтогаз України”, у січні-листопаді 2021 року скоротило валовий видобуток природного газу на 4% (на 522,8 млрд куб. м), якщо порівняти з аналогічним періодом 2020 року — до 12,494 млрд куб. м.

Тим часом спотова ціна газу в Європі з відкриттям торгів у середу продовжила зростання на фоні слабкого вкладу альтернативних джерел енергії — $1500, зростання цін на конкурентних ринках і суворішого, ніж раніше очікувалося, прогнозу погоди в регіоні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram