Новини
18 Червня 2021
661

“Укравтодор” вперше випустив євробонди на Лондонській фондовій біржі

Заявок отримано на майже $2,4 мільярда, що втричі перевищує запланований обсяг

Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) розмістило єврооблігації на $700 млн зі ставкою 6,25%. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що вперше в Україні під держгарантії “Укравтодор” випустив євробонди, з терміном обігу сім років, на Лондонській фондовій біржі. “Євробонди отримали історично низьку ставку проти попереднього українського суверенного розміщення у доларах США”, — наголосив міністр.

І додав, що під час розміщення “Укравтодор” отримав заявок на майже $2,4 млрд, що більш ніж втричі перевищило запланований обсяг випуску. “А тому продемонструвало значний інтерес з боку глобального фінансового ринку, підтвердило довіру до України як держави, і до великих інфраструктурних проєктів, зокрема”, — написав Кубраков.

Організаторами випуску єврооблігацій виступили J.P. Morgan і Dragon Capital за участю “Укрексімбанку”.

Нагадаємо, у квітні Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку допустила до обігу в Україні єврооблігації Румунії з погашенням у січні 2024 року й поточною прибутковістю близько 0,8%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram