Новини
14 Листопада 2019
1 066

Український стартап для власників домашніх тварин отримав оцінку в $5 мільйонів

Платформа об’єднує близько 120 тисяч користувачів у 15 країнах

Українська платформа для власників домашніх тварин Animal ID залучила $500 тис. при оцінці в $5 млн. Компанія не розкриває інвесторів, але зазначає, що це кілька бізнес-ангелів, пише AIN.UA.

Animal ID створений у 2011 р. Віктором Копачем, Вадимом Мельником та Василем Дубом для власників. У 2015 р. він переріс у повноцінний стартап.

У компанії працює 20 осіб у 4 офісах України. У 2020 р. стартап планує досягти позначки в 500 тис. зареєстрованих користувачів, збільшити штат і залучити новий раунд інвестицій.

Зараз платформа об’єднує близько 120 тис. користувачів у 15 країнах. Тут можна створити профіль домашнього вихованця і завантажити необхідні документи, придбати жетон з цифровим QR-паспортом для пошуку тварини при його зникненні. Також ветеринари можуть вести облік процедур вихованця і простежити особливості його здоров’я.

Одне з важливих напрямків Animal ID — допомога при зникненні домашньої тварини. Для цього стартап продає спеціальні жетони з QR-паспортом вихованця. Просканувавши код, користувач перейде на профіль тварини на платформі та зможе зв’язатися з його господарями.

Крім цього, Animal ID інтегрована в єдину міжнародну базу Europetnet. Вона об’єднує всі бази даних чипованих тварин. Якщо людина знайде втраченого вихованця з чіпом, який також зареєстрований на Animal ID, то просканувавши пристрій, отримає його код на платформі й зможе допомогти з пошуком.

Залучені інвестиції компанія направить на нові проекти, оскільки стартап виходить на ринок США. Крім того, стартап працює над мобільним додатком. У нього буде дві версії: безкоштовна з базовим набором функцій і платна з додатковими можливостями.

Нагадаємо, український стартап Greenbin.app – мобільний додаток для повернення пластикового пакування в обмін на винагороду – пройшов в акселератор Huge Thing від програми Poland Prize, залучивши €45 тис. Команда також отримає менторські послуги на €11,5 тис. і робоче місце в офісі Google for Startups.

Ще один вітчизняний стартап VR Inn, який займається розробкою маркетплейса для full body VR-індустрії, отримав $100 тис. від європейських бізнес ангелів. Загальна сума залучених VR Inn інвестицій разом з останнім раундом склала $180 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram