Новини
29 Листопада 2021
762

Український MySat за тиждень зібрав на Kickstarter $9,7 тисячі

Він створює конструктори мінісупутників

Фото: ain.ua

Український стартап MySat, що продає набори для створення мінісупутників, зібрав $9777 на Kickstarter за тиждень. Краудфандингова кампанія продовжується, повідомляє Ain.ua.

Як зазначається на сайті Kickstarter, мета команди — $7 тис. Кошти підуть на модернізацію дизайну мінісупутників і запуск малосерійного виробництва.

“Ми вважаємо, що цей проєкт має достатню технічну, наукову та інформаційну цінність, щоб успішно надати нові можливості школам і любителям космосу”, — зазначили у компанії.

Ціна на набори MySat стартує від $98. Доставка першим клієнтам запланована на березень 2022 року.

У 2021 році проєкт запустили Роман Малькевич і Джозаф Конрад. MySat — набір із функціями реального супутника. До нього входять конструктор і модель космічного апарату, яку можна скласти без спеціальних знань. Мінісупутник складається з низки сенсорів й елементів керування.

На борту розташована камера  її покупці можуть самостійно запрограмувати, а також світлодіоди, фотодіоди, датчики температури та інші елементи, які допоможуть зрозуміти принцип роботи супутників.

Як зазначається на сайті MySat, набір має всі функції реального наносупутника: отримання та обробка команд для камери, збір телеметрії про стан апарату та навколишнього середовища (освітлення кожної зі сторін, температури, параметри батареї, положення у просторі, положення щодо магнітного поля Землі тощо), модуль контролю живлення.

Раніше Investory News писали, що український стартап Senstone зібрав $111 тис. на Kickstarter на другий гаджет.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram