Новини
23 Вересня 2021
511

Український Adventures Lab з фондами інвестували $600 тисяч у білоруський стартап Salo

Залучені кошти команда першою чергою витратить на технічне доопрацювання додатка

Білоруський стартап Salo підняв pre-seed-раунд обсягом $600 тис. Лід-інвестором виступив український венчурний фонд Adventures Lab, повідомляє Ain.ua.

Як зазначив керівний партнер фонду Андрій Криворчук, з проєктом його познайомив засновник стартапу Vochi (який фонд розглядав під інвестицію) Ілля Лесун.

“Зізнаюся, я відправив до смітника презентацію Salo, коли отримав її, оскільки базовий концепт проєкту (на той момент — асинхронний відеомессенджер) мені здався спірним. Однак я вирішив зустрітися з фаундерами та послухати їх наживо. Що у підсумку й відіграло переломну роль в нашому партнерстві”, — зазначив він.

Залучені кошти команда витратить на технічне доопрацювання додатка, а також на маркетинг і просування програми.

Salo (від англ. Say Hello!) — це мобільний додаток, який в режимі реального часу записує відео самого користувача та його взаємодії з будь-яким контентом на смартфоні та навколишнім світом. Це — спосіб для користувача записати одночасно себе, а також все, що він бачить на своєму смартфоні, а потім відправити єдиним відео до будь-якого месенджера або соцмережі. Працює це так:

Наразі додаток знаходиться на стадії відкритого тестування та вже є в App Store для завантаження. Інфлюенсери, які беруть участь у тесті, вже зібрали понад 1 млн переглядів відео у Salo.

У раунді брали участь: лід-інвестор Adventures Lab, а також Digital Future, TA Ventures, Юрій Монастиршін (Sr. Director of Engineering в Snap), Юрій Мазаник (Co-Founder Belka Technologies), Віталій Лаптенок (СЕО Flyer One Ventures) та інші.

Нагадаємо, минулого року український стрімінговий сервіс StreamHERO залучив $550 тис. у межах раунду інвестицій pre-seed. Лід-інвестором виступив фонд Adventures Lab.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram