Новини
20 Березня 2019
1 106

Українські будівельники за рік отримали 52 мільярди інвестицій

Будівельна галузь стала третьою за обсягами залучення капітальних інвестицій

За підсумками 2018 р. будівельна галузь увійшла в Топ-3 сфер та видів діяльності, в які було вкладено найбільше капітальних інвестицій. Про це, посилаючись на слова заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

За його словами, за минулий рік обсяги капітальних інвестицій в країну збільшилися на 28%.

“У цьому ключі будівельна галузь показує значний прогрес та зростання. Вона увійшла в трійку лідерів за об’ємами вкладених інвестицій протягом минулого року”, – повідомив заступник міністра.

За статистикою, інвестиції у будівництво в 2018 р. склали 52 млрд грн, що на 3% більше ніж в попередньому році і становить 10% від загального обсягу інвестицій в Україну за весь минулий рік.

Також, Лев Парцхаладзе зазначив, що Україна піднялась у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за показником “Отримання дозволів на будівництво”.

“За два роки ми зробили неабиякий ривок за будівельним компонентом у рейтингу Doing Business – з 140-го місця до 30-ки кращих. Це дуже важливий сигнал, який демонструє інвесторам, куди можна і потрібно інвестувати”, – розповів він, додавши, що кожний пункт у загальному рейтингу дає можливість додатково щорічно залучати майже $600 млн в економіку країни.

У трійку найбільших за об’ємами інвестицій галузей України в 2018 р. також увійшли промисловість, що отримала 179,7 млрд грн капітальних інвестицій, і сільське господарство (64,9 млрд грн ).

Нагадаємо, за підсумками січня 2019 р. будівельні підприємства України вже виконали роботи на 6,5 млрд грн. Індекс будівельної продукції проти аналогічного періоду 2018 р. склав 106,2%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram