Новини
12 Вересня 2019
1 142

Українські виші потрапили до рейтингу кращих

Найвища оцінка серед українських вищих закладів — у Львівської політехніки

На фото: Національний університет “Львівська політехніка”

Шість українських виш потрапило до рейтингу кращих вищих навчальних закладів світу The Times Higher Education World University Rankings 2020.

Серед них:
• Національний університет “Львівська політехніка”;
• Львівський національний університет імені Івана Франка;
• Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут”;
• Сумський державний університет;
• Київський національний університет імені Тараса Шевченка;
• Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна.

Відзначається, що цей рейтинг є одним із найбільш авторитетних світових рейтингів і єдиним переліком вузів, який спирається на основні їх завдання — навчати, досліджувати, обмінюватися знаннями та розвивати міжнародне співробітництво.

Топ-вузи вибираються відповідно 13-ти показникам, щоб сформувати довіру серед студентів, викладачів і урядів різних держав. Всього в останній рейтинг потрапили близько 1,4 тис. навчальних закладів з усього світу.

Краща оцінка в Україні — у Львівської політехніки. Університет потрапив у групу 801-1000. Всі інші українські вузи в категоріях 1000+.

Вже декілька років підряд Оксфордський університет визнаний найкращим у світі

Раніше в рейтингу Times Higher Education було чотири українських виші. В цьому році в список додалися Сумський державний університет і Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут”.

А лідером рейтингу кілька років поспіль залишається Оксфордський університет. На друге місце піднявся Каліфорнійський технологічний інститут, а на третьому — Кембридзький університет.

Нагадаємо, цього року у рейтингу кращих міст для студентів, що складається компанією QS Quacquarelli Symonds, Київ зайняв 118 місце серед 120 країн. Нижче тільки британський Лестер і Мінськ.

А Міжнародна консалтингова компанія Wealth-X опублікувала рейтинг світових університетів, випускників яких аналітики відносять до класу ультрабагатих. У топ-20 потрапили виші зі США, Великобританії та Франції. Жодного українського закладу в цьому рейтингу немає.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram