Новини
7 Березня 2022
665

Українські підприємці запустили платформу для працевлаштування в ЄС

Серед перших партнерів — Meta (Facebook), Bolt, Axel Springer Verlag, Zalando, StepStone

Українські підприємці Іван Кичатий та Нікіта Оверчик запустили платформу працевлаштування UA Talents для українців, які вимушено переїхали до ЄС чи іншого регіону України через війну (платформа базується у Німеччині). Про це йдеться у пресрелізі ініціативи.

Також до створення платформи долучилася спільнота 2hearts, найбільша в Європі технологічна спільнота для мігрантів.

Серед перших партнерів — Meta (Facebook), Bolt, Axel Springer Verlag, Zalando, StepStone. Уже на старті доступні 5 тис. пропозицій з роботи.

Водночас UA Talents зосереджена на двох групах населення: вихідці з України, які були змушені виїхати до іншої європейської країни, та переміщені особи в межах України.

“Мета засновників — надати змогу українським переселенцям швидко знайти роботу, зокрема і дистанційну, як за кордоном, так і у рідній державі”, — йдеться у повідомленні.

“Наразі у фокусі платформи вакансії технологічного сектору, але швидко з’являються запити на роботу в інших галузях.

На UA Talents компанії Європи інформуватимуть про вакансії не лише дистанційної роботи з України, а й про можливість працевлаштування за кордоном.

Ініціатива залучила підтримку з боку технологічного гіганта Meta (Facebook), таких компаній як StepStone, Axel Springer, Zalando, Bolt, Flink, Gorillas, SumUp, Ada Health, а також ряду венчурних фондів таких як Atlantic Labs, FoodLabs, Capnamic, Earlybird, HV Capital, Project A та Revent”, — розповідають засновники.

При цьому, роботодавці, які зареєструються в UA Talents, отримають безоплатний доступ до кадрового резерву ініціативи.

Для підтримки роботи платформи можна робити добровільні грошові внески — усі зароблені кошти перерахують на потреби сімей та України.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що уряд розробив план підтримки бізнесу, який звільняє від сплати низки податків на період воєнного стану та мінімум на рік після його завершення. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram