Новини
12 Березня 2022
781

Українські ІТ-компанії пожертвували $24,5 мільйона на підтримку держави

Також вони підтримують волонтерські ініціативи

Українські ІТ-компанії пожертвували $24,5 млн на підтримку Збройних сил та держави загалом, повідомляє Міністерство цифрової трансформації у своєму Телеграм-каналі.

“ІТ-бізнес продовжує працювати та фінансово підтримувати Збройні сили України та державу загалом. За підрахунками ІТ Ukraine Association, протягом перших 10 днів війни в Україні українські ІТ-компанії зібрали: $12,1 млн на гуманітарні цілі, $6,1 млн на підтримку ЗСУ, $6,3 млн податків авансом”, — йдеться у повідомленні.

Також ІТ-компанії підтримують волонтерські ініціативи: збирають гроші за кордоном, поставляють до загонів тероборони медикаменти, засоби захисту та комп’ютерне обладнання, створюють онлайн-платформи для пошуку житла та допомоги армії.

Нагадаємо, анонімний донор зі США перерахував на спецрахунок, відкритий Національним банком України (НБУ) для підтримки Збройних сил України (ЗСУ), $1 млн.

Ттим часом національні поштові оператори деяких держав світу заявили про безплатну адресну доставку відправлень до України. Посилки з гуманітарною допомогою також відправляються без додаткової оплати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram