Новини
19 Серпня 2021
522

Українські COVID-сертифікати з 20 серпня будуть дійсні для поїздок до ЄС

Також вони будуть доступні й в Інтернеті

COVID-сертифікати, видані Україною, з 20 серпня будуть прийматися в країнах Європейського Союзу. Відповідне рішення було схвалене Європейською комісією в четвер, 19 серпня, повідомляє пресслужба ЄК. Аналогічні рішення про еквівалентність ухвалені також для Північної Македонії та Туреччини.

“Це означає, що ці країни будуть підключені до системи ЄС, і що COVID-сертифікати, видані північною Македонією, Туреччиною та Україною, будуть прийматися в ЄС із завтрашнього дня на тих самих умовах, що і цифрові COVID-сертифікати ЄС”, — сказано в пресрелізі.

Крім того, в ЄК зазначили, що Україна, Північна Македонія і Туреччина своєю чергою погодилася прийняти цифровий COVID-сертифікат ЄС для поїздок з ЄС до своїх країн. “Таким чином, їх участь у цифровому COVID-сертифікаті ЄС буде сприяти безпечній подорожі в ЄС і з нього”, — підкреслили в ЄК.

У зв’язку з цим європейський комісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс зазначив: “Я радий бачити, що список країн, які впроваджують систему на основі цифрового COVID-сертифіката ЄС, неухильно зростає, і ми встановлюємо стандарти на міжнародному рівні. Це допоможе полегшити безпечне пересування, зокрема за межі нашого Союзу”.

Своєю чергою європейський комісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгей зазначив, що в боротьбі з пандемією “наші партнери є невіддільною частиною спільного безпечного відкриття (для поїздок)”.

“Я вітаю Україну, Північну Македонію і Туреччину в нашій системі цифрових COVID-сертифікатів і сподіваюся, що найближчим часом до нас приєднаються ще більше наших сусідів”, — підкреслив він.

Рішення набудуть чинності з 20 серпня 2021 року і будуть доступні в електронній формі.

Що таке COVID-сертифікат? Це документ, який видаватимуть за однією із трьох умов:

• якщо ви отримали дві дози вакцини від COVID-19 (термін дії захисту становитиме 180 днів для отримання довідки, певною країною формату);

• якщо у вас є негативний ПЛР-тест (термін дії — 72 год з моменту взяття зразка);

• якщо ви перехворіли COVID-19 і ці дані внесені в електронну систему охорони здоров’я (термін дії — 180 днів з моменту отримання лабораторного підтвердження. Хоча терміни дії в кожній країні свої).

У документі також будуть дані про ім’я та прізвища власника або власниці; серія і номер паспорта, а також дані про лікаря, який вносив відомості про вакцинацію, хвороби або тесті на коронавірус.

Нагадаємо, для українських громадян наразі відкриті кордони 124 країн світу. Серед них 26 європейських, плюс Велика Британія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram