Новини
15 Грудня 2021
712

Українська онлайн-палтформа Treeum придбала додаток для інвесторів Wotan

Засновники Wotan продовжать працювати над інвестиційними продуктами в компанії

Засновники інвестиційного додатка Multi Invest завершили угоду з придбання компанії Wotan, яка допомагає інвестувати на фондовому ринку, пише AIN.UA з посиланням на інформацію Treeum.

Деталі угоди не розкривають, однак відомо, що Treeum готує до запуску схожий продукт. Він називається Multi Invest і має запрацювати у першому кварталі 2022 року. З допомогою додатка українці зможуть інвестувати в акції міжнародних компаній, фонди, криптовалюту та українські держоблігації.

Засновники Wotan, Михайло Пацан, Сергій Кравецький та Андрій Варнава продовжать працювати над інвестиційними продуктами в компанії.

“Для нас — це можливість швидше зростати й масштабуватися. А щодо планів на майбутнє, то чекайте на новини нового додатка Multi Invest”, — прокоментував угоду Investory News один із засновників Wotan Михайло Пацан.

Розробники Multi Invest переконані, що управління інвестиціями на основі штучного інтелекту посилить продукт Treeum.

Зацікавила компанію і онлайн-школа для інвесторів, яка входить до пулу продуктів Wotan.

Додаток аналізує психологічний портрет інвестора. Він робить це на підставі відповідей на 15 запитань, і з огляду на ситуацію на ринку, допомагає сформувати портфель, розповів засновник Wotan Сергій Кравецький виданню Forbes. Цей алгоритм передбачив обвал ринків 2020 року ще у 2019-му.

Після угоди Treeum також отримає технологію Wealth Management, тобто управління активами заможних клієнтів, і портфель клієнтів. Обсяг активів, якими керують користувачі Wotan сягнув 207 млн грн, кількість інвесторів — 12 тис.

Переговори із Dragon Capital, мажоритарним власником Treeum, тривали з липня 2021-го. Серед охочих купити Wotan також були єдинороги із Казахстану, Туреччини та інших країн Європи, однак перемовини з ними не вели.

Wotan — це додаток для інвестування та управління портфелем цінних паперів на основі штучного інтелекту. Через додаток здійснюють угоди з облігаціями внутрішньої державної позики та іншими цінними паперами.

Раніше інвестиційний керуючий, СЕО компанії WOTAN Сергій Кравецький розповів Investory News про інвестиції, власні принципи, професійні авторитети й головні правила успіху. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram