Новини
28 Травня 2019
1 166

Українська онлайн платформа Mate academy залучила $580 тис. інвестицій

Гроші підуть на запуск нових навчальних програм, а також розширення наборів студентів по всій Україні

Фото: Pixabay

Mate academy – українська освітня онлайн-платформа для вивчення програмування та пошуку першої роботи в IT залучила $580 тис. інвестицій. В раунді взяли участь TA Ventures і засновник Intellias Михайло Пузраков. Лід-інвестором виступила Genesis Investments, повідомляє AIN.UA.

Команда стартапу планує направити гроші на запуск нових навчальних програм, а також розширення наборів студентів по всій Україні. “У 2019 Mate academy планує запустити курси по Python, Data Science і Mobile. Крім цього – випустити та знайти роботу 1 тис. студентів”, – пише видання.

Як зазначив генеральний директор Mate academy Роман Апостол, місія Mate academy – створити всі необхідні умови для того, щоб розумні українські хлопці отримували необхідні ресурси для реалізації свого потенціалу.

“Ми віримо, що чим більше в країні буде освічених і талановитих фахівців, тим стрімкіше будуть відбуватися позитивні зміни в суспільстві. Тому ми хочемо створити сучасну альтернативу освіті й навчати тисячі, а з часом і десятки тисяч людей на рік. Ми віримо, що з таким стратегічним партнером як Genesis Investments ми зможемо максимально реалізувати свою місію”, – розповів він.

У свою чергу в Genesis Investments відзначають, що для компанії ця інвестиція – вихід на новий ринок. Як стверджує генеральний директор Genesis Investments Віталій Лаптенок, Україна може стати одним зі світових IT-лідерів. “Для цього нам необхідно суттєво поліпшити якість освіти фахівців. Модель Mate academy повністю виконує це завдання. По-перше, вони відбирають кращих студентів, незалежно від матеріального становища. По-друге, сама компанія зацікавлена в тому, щоб після курсів фахівці були потрібні на ринку”, – пояснив він.

Mate academy – онлайн-платформа для вивчення програмування та пошуку першої роботи в IT. Засновники – Макс Лисак, Анна Апостол і Роман Апостол. Навчання триває 4-5 місяців і проходить в онлайн-режимі. Зараз в портфелі курсів Mate academy – Java, Frond-end, Full Stack Web, UI/UX Design.

Особливість платформи – студенти оплачують навчання тільки в разі працевлаштування, віддаючи відсоток від нової зарплати. За час існування Mate academy понад 200 студентів отримали роботу.

Раніше Investory News писали, у 2018 році українські стартапи залучили $323 млн. 71% всіх інвестицій припадає на три компанії – GitLab, BitFury, People.ai. Більшу частину склали інвестицій в зростання і розвиток, що є наступними за серією В. Щодо інвестицій на стадіях seed-Series B, то їх обсяг, у порівнянні з позаминулим роком збільшився на $6 млн. Так, у 2017 році склав $73 млн, а у 2018 – $79 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram