Новини
22 Грудня 2021
663

Українська мережа АТБ увійшла до трійки провідних дискаунтерів Центральної та Східної Європи

У сегменті непродовольчих товарів серед лідерів — Аврора

Українські ритейлери АТБ та Аврора потрапили до трійки провідних дискаунтерів Центральної та Східної Європи. Про це йдеться у дослідженні Colliers ExCEEding Borders Retail Report 2021, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Звіт розглядає ситуацію та перспективи на 16 ринках: Албанії, Білорусі, Боснії та Герцеговини, Болгарії, Хорватії, Чеської Республіки, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Чорногорії, Польщі, Румунії, Словаччини, Словенії та України.

Як зазначив провідний експерт Colliers Ukraine у сегменті торгової нерухомості Ігор Заболоцький, дискаунтер — це дуже зрозуміла модель: зрозумілі, стандартизовані магазини зі стабільним асортиментом товарів.

“Внаслідок цього дискаунтери орієнтовані на максимальне зниження собівартості відкриття нових локацій. Якщо порівнювати з іншими операторами, обсяг інвестицій у відкриття буде нижчим на 20-30%, а іноді і на 50%”, — зазначив він.

І додав, що це дозволяє дискаунт-операторам відкривати магазини близько один до одного та розташовувати їх ближче до споживача.

За даними звіту, загалом у регіоні налічується понад 30 мереж продовольчих дискаунтерів. За кількістю магазинів лідером є польська Biedronka із більш ніж 3,1 тис. магазинами. Німецька компанія Schwarz Group, якій належить Lidl, посідає друге місце з більш ніж 2 тис. магазинами. Найбільша мережа продуктових знижок в Україні АТБ з приблизно 1270 магазинами займає третє місце.

Крім Lidl та Kaufland, у регіоні Центральної та Східної Європи також розвиваються інші рітейлери з корінням з Німеччини: Aldi представлена у Польщі як Aldi Nord та в Угорщині як Aldi Süd; Penny представлена в Чеській Республіці, Угорщині та Румунії.

Усього з початку 2020 року до кінця першого півріччя 2021 року в Центральній та Східній Європі було відкрито понад 1350 магазинів продовольчих дискаунтерів.

Також у регіоні налічується понад 45 мереж непродовольчих дискаунтерів. Найбільшим за кількістю магазинів є Pepco, за ним ідуть KIK, українська Аврора посіла третє місце (650 магазинів), на четвертому Ostrov Chistoty.

Мережа Pepco з майже 2,5 тис. магазинами представлена у 11 країнах. Також компанія Pepco Group має торгову марку Dealz, під якою працює приблизно 100 магазинів у Польщі. Друга за величиною мережа KiK налічує близько 1 тис. магазинів у 8 країнах.

Раніше Investory News писали, що мережа магазинів “Файно маркет” поглинає черкаського ритейлера “Абсолют”. До кінця року планувалося відкриття близько 30 нових торгових об’єктів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram